Med hjälp av fruktsyror är det möjligt att göra en uppfriskande och förnyande vårstädning av huden. Fruktsyror, det vill säga alfahydroxisyror (AHA-syror), fungerar som verksamt ämne i många peelingprodukter och masker som gör huden klarare. Fruktsyror används i så små och låga doser i hemvårdsprodukter att de i allmänhet passar bra för nästan alla hudtyper. Om din hud är superkänslig eller har till exempel rosacea, rekommenderar vi dock att du använder produkter som innehåller fruktsyror med försiktighet. Om du har känslig hud som kan reagera på produkter som innehåller fruktsyror kan du först prova på ett litet hudområde.

Fruktsyrorna peelar huden genom att avlägsna döda hudceller från det yttersta hudlagret. Dessutom fungerar fruktsyrorna som humektanter, vilket betyder att de återfuktar huden. Inom naturkosmetik används till exempel äpple, citron, apelsin, blåbär samt syror från sockerrör och ananas. Fruktsyror passar särskilt väl för vård av åldrande och oren hud samt pigmentförändringar.

I Jolies sortiment finns effektiva, naturkosmetiska peelingprodukter som innehåller fruktsyror. Peelingprodukternas effekt grundar sig på fruktsyrornas skrubbande och uppfriskande effekt. Produkterna appliceras i ansiktet på samma sätt som en mask och tillåts verka från några minuter upp till tio minuter. Dessutom omfattar vårt sortiment peelingprodukter som har spetsats med fruktsyror och även innehåller korn. Dessa lämpar sig särskilt väl för till exempel behandling av pormaskar och andra små tilltäppningar. Det är bra att låta dessa produkter verka i ansiktet under några minuter och efter det ännu massera kornen på huden. Fruktsyrehalterna i dessa produkter är ännu mindre än i motsvarande produkter utan korn.

Fruktsyror har tillsatts även i några masker och andra hudvårdsprodukter för att ge mer effekt. De förnyar huden effektivt och får den att se fräschare och klarare ut även på kort tid.

Patyka Double Action

Jolies läckra naturkosmetiska produkter med fruktsyror väcker din hud till en ny årstid:

 1. Kypris Moonlight Catalyst, som ska användas som kur på natten, är ett effektivt serum, vars magi grundar sig på dess förnyande och lätt skrubbande effekt. Kuren hjälper hud som lätt blir tilltäppt att hållas klar och ren samt passar även utmärkt för matt och/eller åldrande hud som en effektiv produkt som gör huden klarare. En behaglig, snabbt absorberande konsistens, som samtidigt återfuktar huden och gör den mjuk och vårdad.
   
 2. Mel Millis Phytonutri Qi MM Face Peel innehåller rikligt med honung, som håller huden mjuk, samt glykolsyra från sockerrör som lätt peelar bort döda hudceller. Peelingeffekterna, som gör huden klarare, återfuktar och slätar ut den på ett mångsidigt sätt, gör samtidigt produkten till en utmärkt ansiktsmask.

 3. Kypris Glow Philtre är en ansiktsmask som gör huden klarare och som passar för alla hudtyper. Den snabbverkande masken med granatäpple peelar huden enzymatiskt och tar fram hudens naturliga lyster. Passar även som skonsam peeling för hudtyper som annars inte tål peeling.

  Leahlani Meli Glow & Kypris Glow Philthre

 4. Patykas Cleansing Perfection Foam rengöringsskum innehåller en mycket mild kombination av fruktsyror, som hjälper till att skonsamt rengöra porerna på djupet då den används varje dag och på detta sätt förebygga tilltäppningar. Huden får ny vitalitet och blir klarare.

 5. Patykas dubbelverkande Double Action Smoothing Scrub ansiktsskrubb är särskilt användbar för torr och/eller åldrande hur tack vare sin återfuktande och förnyande effekt. De små kornen är mald bambu och jojobakorn, som inte river huden utan skonsamt avlägsnar döda hudceller i samverkan med de fem fruktsyror som Patyka använder.

 6. Abolutions La Crème Gommante ansiktsskrubb förenar de bästa egenskaperna hos fruktsyror och mekanisk peeling. Den lerbaserade peelingen passar för alla, men är särskilt bra för oren hud. Du kan även använda denna produkt som en minimask genom att förlänga verkningstiden till exempelvis tio minuter. Då gör den huden klarare på ett ännu effektivare sätt och rengör samtidigt huden.

  Josh Rosebrook

 7. Josh Rosebrook Active Enzyme Exfoliator är en dubbelverkande enzympeeling, som innehåller finmalen valnöt som gör peelingen mer effektiv mekaniskt sett. De mångsidiga ingredienserna gör att produkten kan användas på alla hudtyper. Du kan låta produkten verka på huden i upp till en timme och den fungerar ändå på samma sätt som en snabb peeling.

 8. Masken Leahlani Meli Glow, som gör huden klar, bygger upp sin effekt med hjälp av mjukt peelande tropiska frukter. Masken som återfuktar och vitaliserar huden passar särskilt bra för torr och/eller åldrande hud.

 9. Madara AHA Mask har ett utmärkt pris-kvalitetsförhållande och är en förmånlig peeling med AHA-syra. Verkningstiden är lätt att justera enligt hudtyp. På hud med tilltäppningar kan du låta peelingen verka i tio minuter.

  Whamisa Peeling Finger Mitt

 10. Pai Copaiba Deep Cleanse AHA Mask är en fullständigt briljant kombination av rengörande mask och mycket milda fruktsyror. Den engelska serien Pai Skincare är framtagen för att svara mot behoven hos känslig och reaktiv hud, och därför irriterar de ingredienser som har använts inte ens känslig hud. Denna mask är utmärkt även för hud som inte är ömtålig, och då kan du peela huden före du applicerar masken med till exempel en småkornig peeling.

 11. Supermood Youth Glo Luxury Peel är en lyxig och effektiv peeling utan korn som lämpar sig särskilt väl för åldrande hud samt för behandling av hud med färgförändringar (såsom pigmentfläckar). På tunn hud räcker en verkningstid på så lite som en minut för att ge ansiktet en ungdomlig lyster. Genom att förlänga verkningstiden passar peelingen för att öppna tilltäppta porer i storporig hud.

 12. Whamisas innovativa Peeling Finger Mitt peelinghandskar representerar BHA-peeling. Den aktiva, peelande ingrediensen i handskarna är betainsalicylat (en kombination av betain och salicylsyra som är skonsammare än den senare ensam). Dessutom innehåller Fruits-versionen av peelinghandskarna dessutom fruktsyror, som gör huden klarare.