Hudens åldrande är individuellt, men startar redan när du är under 30 år. Därför är det bra att börja med hudvård som förebygger åldrandet i tid. De första åldersrelaterade förändringarna i huden är vanligtvis för lite fuktighet samt rynkor i pannan och runt munnen och ögonen. Dessutom kan huden på sina ställen bli slappare. Hudens (för tidiga) åldrande orsakas av till exempel UV-strålning, kraftiga bantningskurer, ohälsosamma levnadsvanor och försummelse av vården av huden.

Syftet med naturkosmetika är att återfukta, ge näring åt och skydda huden med hjälp av mjukgörande och förnyande växtoljor och effektiva växtextrakt, vilket gör att de förändringar som åldern för med sig inte syns så tydligt. Naturkosmetikens äkta och näringsrika råvaror, förstärkning av hudens eget skydd och balans mellan hudens goda mikrober kan skjuta upp hudens åldrande.

Vid vård av åldrande hud ska i första hand hudtypen beaktas, och hudprodukterna väljs enligt den. En bra grundregel är att du med stigande ålder efter hand kan övergå till mer fuktgivande och förnyande produkter. De naturkosmetiska produkter som är avsedda för åldrande hud ger effektivt näring och skydd åt huden. Dessutom förhindrar och reparerar de effekterna av fria radikaler samt förbättrar och aktiverar kollagenproduktionen och blodcirkulationen på mikronivå. Modern naturkosmetik omfattar mycket effektiva serum i droppform som är särskilt avsedda för åldrande hud och som vi rekommenderar att används som stöd för vården året om.

Forest

Produkter för vuxen och åldrande hud

När man pratar om vård av åldrande hud nämns ofta betydelsen av ögonkräm i första hand. Det är bra att använda ögonkräm tidigt som en produkt som förebygger åldrande. För yngre användare finns det exempelvis lätta produkter i gelform som vårdar och skyddar den tunna huden runt ögonen. Ju äldre du blir, desto mer närande produkter i krämform ska du välja.

En av de mest sålda ögonkrämerna i Jolies sortiment är Patyka Youthful Lift Eye Cream, som är mycket effektiv och vårdande. Även Amala Rejuvenating Eye Cream och Neal's Yard Remedies Frankincense Intense Anti-Age Eye Cream är populära och effektiva. Om området runt ögonen behöver ett omedelbart lyft kan du under krämen prova Supermood Egoboost Eyes Wide Open Serum, som omedelbart öppnar upp blicken. Serumet ska användas på morgonen under krämen och appliceras med uppåt- och utåtgående rörelser. Syftet med produkten är i första hand att ge en omedelbar, lyftande effekt. Dessutom rekommenderar vi en närande produkt i krämform. För riktigt torr hud runt ögonen kan du, främst på kvällen och under vintern, använda en olja, som hjälper till att ge näring, mjuka upp och släta ut huden ännu mer. Bra produkter för detta ändamål är till exempel UMA Absolute Anti Aging Eye Oil eller Josh Rosebrook Oculus Formula Eye Area Treatment.

Det är viktigt att anpassa den grundläggande vården av åldrande hud enligt den egna hudtypen. En effektiv, vårdande produkt som passar för alla hudtyper är Patykas serum Plumping, som innehåller hyaluronsyra i flera olika molekylsammansättningar. Mel Millis Phtyonutri Qi-produkter är innovativa hudvårdsprodukter, och bland dem är vårt teams favorit Mel Millis Phytonutri Qi Sea Plant Jelly Serum, som märkbart slätar ut huden. En duo av hög klass är även In Fiore Complexe de Fleur Cellular Renewal Serum och In Fiore Crème de Fleur Complexe Rejuvené Treatment Cream. Serumet är ett mycket effektivt serum med anti-aging-effekt, som på riktigt vårdar huden med hela sin kraft. Serumet och krämen, där det inte har sparats på dyrbara växtextrakt, bildar tillsammans en makalös kombination.

Mycket effektiva produktlinjer för vård av åldrande hud är även Ila Spas Gold Cellular Age-Restore-produkter, Amalas Rejuvenating-produkter, Uma Oils Anti-Aging-produkter och det förmånligare alternativet Madara Time Miracle. Även det engelska Neal’s Yard Remedies omfattar effektiva produktlinjer för behandling av hudens ålderstecken: Frankincense Intense och Frankincense Intense Lift, varav den senare passar för hud som redan har tydliga ålderstecken.

Det är inte bra att tvätta åldrande hud med för rengörande eller starka rengöringsprodukter. Vi rekommenderar i första hand rengöring med olja: en av våra eviga favoriter är Patyka Remarkable Cleansing Oil. För hud med stora porer kan Patykas olja även kombineras med ett skum, som hjälper till att hålla porerna rena och ge huden lyster. Dock ska inte enbart skummet användas, utan det ska uttryckligen användas som dubbelrengöring tillsammans med oljan. Även In Fiore har fantastiskt högkvalitativa och märkbart vårdande produkter för dubbelrengöring.

Skin

Andra tips för vård av vuxen och åldrande hud

Oberoende av hudtyp är det ytterst viktigt att återfukta åldrande hud omsorgsfullt året om. Om huden blir torr ser den genast rynkigare ut. Förutom produkter som ger fastare hud är det bra att satsa på att återfukta ordentligt och använda till exempel essence-liknande och supervårdande ansiktsvatten, såsom Patyka Essential Lifting Lotion eller varför inte Whamisa Toner Deep Rich.

Även en återfuktande mask är en bra hjälp: Amala Hydrating Yogurt Mask, NUORI Supreme Moisture Mask eller Patyka Intensive Moisturising Mask vårdar vuxen hud. Syftet med att vårda åldrande hud med naturkosmetik är att uppnå långvariga effekter, men till exempel före en fest kan du lägga en effektiv sheet mask för att snabbt få önskad effekt. Vi rekommenderar att du provar i synnerhet Whamisas Kelp Sheet Mask, som får huden att genast se klart slätare ut, och de utlovar att effekten håller i sig i upp till 72 timmar.

För åldrande hud rekommenderar vi dessutom regelbundna besök hos en kosmetolog med omkring en och en halv månads mellanrum för att upprätthålla hudens skick. I behandlingen används produkter som gör huden fastare och stramare. Det är även bra om massageprodukterna och behandlingsteknikerna ökar hudens elasticitet.