Jolies snabbguide hjälper dig att hitta rätt ekologiska balm inför kommande kallare årstid. I synnerhet mogen hud drar stor nytta av användning av balm, men med rätt mängd och rätt typ är den också perfekt för yngre hud och för olika hudtyper. Balm är en dryg, multifunktionell produkt, som tillsammans med en återfuktande produkt passar såväl sommar som vinter. Ju torrare hud, desto viktigare är det att förse den med näring och kvalitativa oljor – en balm är alltså lösningen.

De balm som säljer bäst i vårt sortiment är alla olika. Typiskt för dem är att de alla har sin egen speciella magi som gör dem till legender i sin egen produktserie.

Lättast – Leahlani Bless Balm

Eftersom balm egentligen är ansiktsvax och –oljor i fast form, är konsistensen ofta tjock och kan vara för kraftig för vissa hudtyper. Ifall du har märkt att blandhud eller oljig och oren hud inte tolererar balmer, är här en lösning: en ny typ av balm som är lätt och mjuk och smälter snabbt in i huden. Bless Beauty Balm skiljer sig märkbart från många oljiga och tjocka balmer. Bless absorberas genast, lämnar inte huden oljig utan ger huden en matt glow.

Bless Balm innehåller varken vatten, vax eller emulgeringsmedel, som gör att den förser huden med endast 100% rena och verksamma ingredienser. Näringsrikt, ekologiskt vegetabiliskt smör och kallpressade växtoljor gör din hud supermjuk. Produkten kan användas både till återfuktning och rengöring av huden. 

Läs mer om Bless Balm i Jolies bloggpost Månadens produkt här.

 Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Mest reparerande – Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Neal’s Yard Remedies vårdande och närande kultprodukt, Wild Rose Beauty Balm, som till och med döljer ärr, är känd världen över. Denna balm kan användas som rengöringsprodukt, en lätt ansiktsmask eller som en närande intensivbehandling för torra hudområden eller i hela ansiktet. De exceptionellt höga halterna av ekologisk nyponfröolja, en kraftig antioxidant, bidrar till att reparera huden, samt göra den fastare och mjukare. Balmen innehåller också geranium, gurkört, hampa och rosmarin, som stärker huden och hjälper den att bevara dess naturliga lyster.

 May Lindstrom Skin The Blue Cocoon

Mest lugnande – May Lindstrom Skin The Blue Cocoon

May Lindstroms ikoniska, blåa under, The Blue Cocoon, är en världsstjärna inom naturkosmetik. Denna lugnande skönhetsbalm, som effektivt återfuktar och ger huden näring, passar för olika akuta hudproblem och även för mycket torr hud. Balmen passar utmärkt som lugnande produkt för känslig, inflammerad och irriterad hud samt hudproblem såsom akne, rosacea eller eksem. The Blue Cocoon är en räddare i nöden; den minskar rodnader, irritation och klåda i huden samt lugnar den. Sin vackra färg får balmen av marockansk, blå kamomill, som är antibakteriell och lindrar inflammationer.

Hur används en ansiktsbalm?

En balm kan användas på samma sätt som en ansiktsolja, antingen som sådan, till exempel som nattkräm, eller kontinuerligt ovanpå ett serum. Balmens bästa vän är just vattenbaserad återfuktning. Det är bra att först spraya på ordentligt med ansiktsvatten och sedan applicera balmen på ett aningen fuktigt ansikte. Ansiktsvatten kan vara tillräckligt beroende på huden, men ofta behövs även ett återfuktande serum under balmen. Balmen kapslar in fukten i huden, ger huden näring, hjälper den att hållas mjuk, elastisk och slät samt jämnar ut hudtonen.

 En kvalitativ, ekologisk ansiktsbalm fungerar utmärkt också som läppbalsam och vid intensivbehandling av torra hudområden.