Vad är water cream?

Aktuella water cream är en fuktighetskräm som innehåller endast lite eller ingen olja alls. Eftersom det är in att binda fukten i huden uppstår vattenkrämer på kosmetikmarknaden runt om i världen i rask takt. Deras konsistens är tunn, fluidaktig, behaglig, en blandning mellan kräm och gel, de absorberas snabbt in i huden och återställer effektivt hudens fuktbalans. Då hudens fuktnivå stiger, ser den fräsch och frisk, ungdomlig och strålande ut. Vattenkräm fuktar intensivt utan att fett täpper till porerna eller gör huden glansig. Därför är water creams speciellt populära hos dem med fet eller blandhy. De är också superbra då det är varmt och fuktigt.

Kontrollera de aktiva ingredienserna

Trots namnet water cream räcker inte vatten ensamt till att fuktge huden och därför kan namnet vara vilseledande. Då du skaffar en water cream (eller vilken kosmetikprodukt som helst) lönar det sig att noggrant gå igenom INCI-listans aktiva ingredienser. Det finns en hel del olika aktiva ingredienser och deras kvalitet och substans varierar mycket. Ett trendigt aktivt ämne i water creams är till exempel hyaluronsyra. Hyaluronsyra binder fukt i huden, jämnar ut fina linjer och framkallar i huden en ”plumping” effekt. En återfuktad hud har ett bättre egenskydd och därmed bättre immunförsvar och balans.

INARI Water Cream

INARI Water Cream

Varför INARI Water Cream?

Finska INARI Water Cream innehåller högklassig europeisk hyaluronsyra i tre olika molekystorlekar samt dyrbart, arktiskt Arctic Blend-växtextrakt. I Arctic Blend ingår hjorton, lingon, blåbär, Chaga svamp, tallbark och rosenrot, som alla har starka antioxidanta egenskaper. Med INARI Water Cream kan du förbättra hudens obalans eftersom den återfuktar och reparerar huden effektivt. INARIs version av water creams är näringsrik och vårdande, den innehåller även en liten mängd oljor och därför passar den speciellt bra mogen hud och fungerar perfekt som en kur efter sommarens värmebölja, då du vill återuppbygga huden. Krämens högklassiga kvalitet både syns och känns på huden. Den doftar milt och fräscht.

Hur används water cream?

Det är bra att minnas att alla hudtyper behöver någon form av vattenåterfuktning. Utan tillräcklig återfuktning är det svårt för huden att bibehålla sin fuktbalans och hållas frisk. De flesta hudtyper behöver dock också fett, såsom en fylligare kräm eller olja kontinuerligt använt eller då och då som en kur. Vattenåterfuktning används alltid under mera fetare krämer. Ifall du väljer en water cream som vattenåterfuktning, kan du ännu under den lägga ett serum eller toner för mera effekt. 

För den som vill minimera krämburkarna i sin hudvård, passar INARI Water Cream till och med ensamt eftersom den hör till de mera rikliga water creams och fungerar bra både som dag- och nattkräm. För en mer mogen hud och en hud som utsatts för sol rekommenderar vi INARI Lifting Serum under krämen för en supereffekt.