Tiderna förändras kära vänner! Då man tidigare använde primer för att makeupbasen skulle hållas matt från morgon till kväll, jämn och orörlig, men inte mera! En trendig makeup eftersträvar en glasaktig hy, dvs naturlighet, fukt, fyllighet och lyster. Huden får mer än gärna glänsa och skimra. Ju torrare hud, desto svårare är det att uppnå den önskade glowen. Samma gäller åldrande hud, vars elasticitet samt fett- och fuktbalans redan har försämrats. En frisk lyster är inte heller alldeles lätt att åstadkomma i en fet hud med överskottstalg, även om huden glänser ordentligt. Trots glansen, är en fet hud ofta glåmig.

Ett hemligt vapen i glowprojektet är ansiktsolja, som i och för sig inte är helt okomplicerat. Det är bra att regelbundet använda ansiktsolja, men man måste komma ihåg att också lägga till någon typ av vattenfukt i hudvårdsrutinen, såsom ansiktsvatten eller ett vattenbaserat serum. Det kan göras som en kur på t ex koreanskt vis; lägg många lager ansiktsvatten på huden efter en kall vinterdag, innan du lägger dig. Men oljan är trots allt hudens mat, som ger den fetter, näringsämnen och sköter om den. Då det är kallt ute, fungerar oljan som en skyddsängel. Dessutom är det många med fet hud som får hjälp att balansera talgproduktionen med rätt sorts ansiktsolja. Men vilken ska man välja, då det finns hundratals olika? Tunga och lätta, kvalitativa och mindre kvalitativa, rena och syntetiska. Att hitta den rätta är svårt och att leta i ingrediensdjungeln kan också bli dyrt.

Oilixia

Åt vem passar den turkosa flaskan? - Oilixia Explorer Blend Facial Oil - lystergivande ansiktsolja

Oilixias prisbelönta turkosa olja har halvt i misstag blivit Jolie-teamets officiella primerolja. Det finns många orsaker till det. För det första verkar det som om det inte finns alltför många superlätta kvalitativa oljor. Oljor som appliceras till natten och för torr hud finns det gott om, men ifall användarens hud reagerar med att täppa till porerna eller glänsa alltför mycket, då är urvalet betydligt mindre.

Explorer Blend är en fjäderlätt ekologisk ansiktsolja, som genast går in i huden.  Oilixias Explorer passar när alla andra oljor helt enkelt känns för tunga. Trots oljans lätta konsistens, betyder det inte att ingredienslistan också skulle vara tunn, tvärtom! Parakrasse gör huden fastare, tomatextrakt ger lyster och jämnar ut hudtonen. En sammansättning av 18 växtbaserade oljor, såsom aprikos-, argan-, kamelia-, nyponros- samt jojobaolja, ger huden en ordentlig dos vitaminer, antioxidanter och omegasyror. En alldeles speciell ingrediens är, naturligt retinol innehållande, Cacay-olja, som är framtidens stora stjärna inom hudvård. Den otroligt näringsrika Cacay-nöten, som växer i Sydamerikas djunglar, är en av kosmetikens riktiga trend-ingredienser. Med sin naturliga halt av retinol slår Cacay till och med den värdefulla nyponrosen. Cacay innehåller en stor dos E- och F-vitaminer, som är väldigt viktiga för huden och som hjälper till att förbättra hudens fuktbalans samt minimera fina linjer och rynkor. Oilixias Cacay samlas in enligt hållbarhetsprincipen och ger jobb åt den lokala befolkningen.

Lösningen på en lysterfull makeupbas

Genom att använda Explorer under makeup, får du en vacker glow utan att huden eller looken känns för fet. De flesta foundations, både flytande, puder- och fasta foundations passar bra ovanpå oljan. Tack vare oljan är det lättare att bearbeta basen och slutresultatet är vackrare. En tunn olja som lätt går in i huden rullar inte heller! Vanligtvis rekommenderar vi i våra butiker i första hand Kjaer Weis’ The Beautiful Oil som basolja under foundation, som förvandlar vardagsmorgonens snabba smink till en proffsig makeup. Ifall lyxoljans pris ändå känns för högt, lönar det sig att testa Explorer. Här är priset betydligt vänligare och det räcker bra med bara ett par droppar att ge näring åt en vinterhud och göra makeupbasen vackert fräsch.

 Nu 8-10 februari får du Oilixias turkosa olja med 20% rabatt.