Den efterlängtade solen är här! Naturligt solskydd är den mest aktuella naturkosmetiska produktgruppen under sommarmånaderna. Hur ljuvlig sommaren än är för den alltid med sig diskussioner kring solens skadeverkningar och ökningen av antalet allvarliga hudsjukdomar. Även om vi är medvetna om de negativa aspekterna av solljuset lever vi i mörker under den största delen av året och förtjänar att njuta av solen några månader – rätt skyddade naturligtvis.

Naturkosmetiska solskydd innehåller inga plaster och deras filter är fysikaliska i motsats till de omstridda, kemiska UV-filtren. De stör inte kroppens hormoner och innehåller inte heller nanopartiklar.

Mádaras nyheter är solskydd värda tio poäng!

Inom Jolies team har Mádaras nya solskydd gett upphov till särskild entusiasm den här våren, och en av de glädjande nyheterna är att de är så fantastiskt bra. Mádara har lanserat den nya krämen Mádara Anti-Pollution CC-Cream, som har solskyddsfaktor 15. Denna lätta foundation har en ljuvligt lättapplicerad konsistens som ger en behaglig yta utan synliga gränser och som inte känns klibbig. CC-krämens täckning är ett mellanting mellan lätt och halvtäckande, och den passar att användas som sådan eller ovanpå en återfuktande produkt. Om du behöver mer täckning under ögonen och mot rodnad kan du använda någon av Absolutions nya täckkrämer. Lite glans kan du få till med Alima Pures foundation.

Madara sunscreens

CC-krämen finns i två nyanser: light beige som passar för mycket ljus och ljus hy och medium beige för lätt solbränd eller mellanljus hy. Vi tycker att även medium beige är en överraskande ljus nyans, så de har helt klart haft användare med nordisk hudton i åtanke. Vid behov rekommenderar vi en ännu högre solskyddsfaktor för ansiktet.

En annan nyhet från Mádara är Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen. Denna solskyddskräm för ansiktet har solskyddsfaktor 30, och även den har en lätt nyans. Produkten är ändå inte en foundation som CC-krämen, och nyansen fungerar inte egentligen som smink. Nyansens uppgift är att dämpa den ljushet som mineralfilter ibland lämnar på huden. Krämen jämnar även ut huden en aning, men bara så lite att detta antioxidantrika solskydd även passar utmärkt för män, som inte vill att det syns någonting som påminner om smink i ansiktet. Produkten har en behaglig, snabbt absorberande konsistens.

Den tredje nyheten från Mádara för sommaren 2018 är ett solskydd för kroppen: Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30. Den silkeslena, lättapplicerade konsistensen är osynlig på huden och känns inte alls fet. Mádara har lyckats perfekt med konsistensen! Den milda, fräscht somriga doften fulländar den behagliga upplevelsen för användaren. Den innovativa krämen ger huden en rejäl dos antioxidanter, som naturkosmetiska produkter brukar göra, och dessa bidrar till att förhindra hudens för tidiga åldrande.

Algamaris

Förra sommarens mest sålda solskyddsprodukter

1. Algamaris tonande dagkräm för ansiktet

Förra sommarens otroliga försäljningshit bland solskyddsprodukter för ansiktet var Algamaris tonande dagkräm för ansiktet med solskyddsfaktor 30. Välj alltså denna om du vill ha en tonande produkt, men en högre faktor än den som Mádaras CC-kräm ger. Nyansen medium är här klart mörkare än Mádaras medium. Light i sin tur ligger mitt emellan Mádaras light och medium. Algamaris passar även som en lätt foundation, men täcker aningen mindre än Mádaras nya CC-kräm. 

2. Algamaris solskydd för barn

Algamaris solskydd för barn passar även för vuxen hud som är känslig för solen. Den finns i två storlekar: 50 ml och 100 ml. Mycket hög solskyddsfaktor: 50.

3. Algamaris-sprayer

Algamaris sprayer passar för både kroppen och ansiktet, och de har en härligt, mycket rinnande konsistens som är lätt att applicera. Sprayen med solskyddsfaktor 30 har en milt söt doft, som de flesta tycker är oemotståndligt läcker. Alla Algamaris sprayer med solskyddsfaktor 50 i sin tur är helt oparfymerade. Sprayerna absorberas väl och blir så osynliga som det bara är möjligt för mineralskydd utan nyans.