Om den fuktiga säsongen skapar ovälkommen oljighet i din hud, prova på de lättare Iroisie-krämerna. De ger dig otroligt bra valuta för pengarna och är perfekta för höstbrisen. Iroisies krämer innehåller alger som sköter skador förorsakade av solen och återfuktar huden utan fett. Krämerna förbättrar hudens motståndskraft och anpassningsförmåga samt hudens egen skyddsbarriär. De kan rekommenderas för hud som reagerar lätt eftersom krämerna har lugnande och balanserande egenskaper. Iroisies alla krämer har en gemensam nämnare: konsistensen, som är väldigt fuktgivande och behagligt tunn, men inte alls fet eller oljig. Krämerna återfuktar otroligt effektivt och absorberas bra in i huden samtidigt som de lugnar finnar och hudirritation samt håller yttorrheten i skick. Det finns tre olika dagkrämer (passar också som nattkrämer) och dessutom en mjuk nattkräm. Läs i snabbguiden vad som gömmer sig bakom de franska namnen:

Premier Soin Anti-Age a la Lavande – Iroisies tunnaste konsistens för ung-, bland- eller oren hud

Lavendelkrämens konsistens är tunn och lugnande. Huvudingrediensen lavendel är mjukgörande, lindrar inflammationer och t ex hormonell obalans i huden. Arnica stimulerar blodcirkulationen och algextrakt erbjuder renande, skyddande och fuktgivande egenskaper. En helt perfekt dagkräm för normal och blandhud, som är i behov av balans och lugn. Lavendelns doft i krämen är inte alls för örtig utan sofistikerat mild, en ljusviolett doft som snabbt avdunstar efter applicering. Krämen passar bra för ung hud, men passar också ca 30-åringar som vill förebygga och behandla de första tecknen på åldrande.

Soin Botanique Lissant Anti Rides – en portion supereffektiv återfuktning utan fett


I den så kallade botaniska krämen är huvudingredienserna näringsrik avokado, lugnande och rogivande blåklint samt samma algextrakt som i lavendelkrämen. Krämen är väldigt tunn, rentav fluidaktig, men mycket fuktgivande, lugnande och effektiv. Det har vi algerna att tacka för, som kan binda otroliga mängder fukt och stärker hudens egna skyddsmekanismer. Elegant havsdoft och fräsch mynta karaktäriserar den här krämen, som är ett bra val för den som önskar sig en effektiv räddare i nöden med anti-age egenskaper, en kräm som inte alls är fet eller bidrar till glansig hud. På sommaren reparerar krämens dyrbara alger skador orsakade av solen och yttorrhet i blandhuden samtidigt som huden bevarar sin balans och glow. Krämen är idealisk också för glåmig och tjock hud samt hud med förstorade porer. Dessutom passar den även känslig och rosacea-hud.

Iroisie creams


Soin Fermeté a l’Abricot – näring till den törstiga, mogna och trötta huden


Aprikoskrämen har den tjockaste konsistensen av Iroisies krämer, men är ändå rätt så lätt. Som huvudingredienser hittar vi närande, anti-oxidantrik och anti-ageverkande aprikos, lugnande och återfuktande aloe vera samt de mest kvalitativa algerna från Iroise-havet. Inte ens den här supereffektiva krämen, som passar torr, mogen eller trött hud är fet eller kraftig, utan försvinner in i huden och lämnar en silkeslen yta utan någon som helst oljighet. Aprikoskrämen har en fräsch och behaglig doft. Den förbättrar hudens fasthet och elasticitet och ger långvarig återfuktning samtidigt som den stärker och reparerar törstig och irriterad hud.

Baume Réparateur Relipidant Nuit – reparerande och balanserande nattlig vård för hudens egen skyddsbarriär

Om du vill välja en reparerande och förnyande nattkräm, ta Baume Réparateur Relipidant Nuit i bruk, dvs reparerande och fuktbindande nattkräm. Huvudingredienserna i Iroisies milda nattkräm är lugnande och rogivande blåklint, de dyrbara algerna samt solros, som i sin tur ger näring, återfuktning och hjälper huden att behålla sin fuktbalans. Produktens reparerande egenskaper kan också användas till t ex nariga läppar och huden runt ögonen. Nattkrämen är perfekt efter en somrig, blåsig och solig dag då den balanserar hudens alla funktioner och bidrar till dess naturliga välbefinnande. Nattkrämen har en mild och rogivande doft.


Vi rekommenderar ett ansiktsvatten som passar din hud under fuktighetskrämen.