Oslagbar gåvoinspiration inför Mors dag kommer här! Vårens festligheter har nu inletts och inom naturkosmetiken strålar de vackrare än någonsin tidigare. På Jolie har vi slagit våra vackra huvuden ihop, och som ett resultat av detta får du nedanstående tips för vad paketen till mammorna skulle kunna innehålla det här året.

1. 2018 Glamour Beauty Awards Winner – Kjaer Weis The Beautiful Oil, pris 1 899 kr, refill 1 599 kr

När Kirsten Kjaer Weis från Kjaer Weis besökte Helsingfors i början av året fick vi höra att skönhetsoljan The Beautiful Oil kommer att bli en ny kultprodukt, som gör varumärket känt bland de stora massorna. Den Kjaer Weis-produkt som blivit mest känd och prisbelönt i USA på senare tid har varit The Beautiful Oil, som senast vann Glamours ansedda pris som bästa serum/olja. Hemligheten bakom The Beautiful Oil är den biodynamiskt odlade Dioscorea Batatas, det vill säga kinesisk jams, som har mångsidiga stärkande och vårdande egenskaper. Kjaer Weis har fått rapporter om utmärkta resultat bland annat vid behandling av rosacea och pigmentförändringar i huden med The Beautiful Oil. Det bästa med oljan är dock den lyster som den trollar fram på huden, vilket gör den till en fantastisk askunge- och primerprodukt att bära under sminket. Den dämpade lystern är även smickrande för åldrande hud.

2. Patyka Dark Spot Correcting Serum – ett klargörande serum, pris 590 kr

Från Paris tog Dorothee Dennel, utbildare på Patyka, med sig varumärkets nya, fantastiska serum, som har en tunn och perfekt absorberande konsistens som förebygger och gör pigmentfläckar ljusare. I Frankrike säljs Patykas produkter till stor del i apotek, där det finns ett brett urval av produkter framtagna för pigmentförändringar. Trots den hårda konkurrensen har Dark Spot Correcting Serum haft enorm framgång vid lanseringen i Frankrike. Enligt Dorothee beror framgången på följande oslagbara faktorer: pris-kvalitetsförhållandet, produktens INCI, samverkan mellan råvarorna samt responsen på att den har effekt. Detta börjar både försäljare och köpare av produkten redan inse.

Patyka Dark Spot Correcting Serum, som gör huden märkbart klarare, är speciellt framtaget för hud med ojämn ton. Den aktiva ingrediensen är en mild kombination av fem AHA-syror. Serumet bidrar till att på kort tid bleka pigmentfläckar och jämna ut hudtonen, samtidigt som den stramar upp huden och ger den en naturlig lyster. Den snabbt absorberande konsistensen är behaglig att använda på alla hudtyper. Serumet, som återfuktar och gör huden mjuk, innehåller hyaluronsyra samt hallon, som är rikt på antioxidanter, vilka samtidigt bidrar till att förebygga uppkomsten av nya pigmentfläckar.

3. Whamisa Organic Kelp Sheet Mask – en ansiktsmask för engångsbruk, pris 149 kr

Även om du tänker ge din mamma en resa, blommor, en middag eller ett presentkort till en massage eller skönhetsbehandling, så kan du ändå skaffa en liten naturkosmetisk produkt som sällskap åt gratulationskortet. Den koreanska masken med havsalger kommer hon att minnas ännu nästa år! Den hundra procent naturliga algmasken är tillverkad av 32 ekologiskt odlade råvaror och innehåller rikligt med näringsämnen, som upprätthåller hudens ungdomlighet och hälsa, samt alginsyra. Den minskar rynkor och svullnad, förminskar hudens porer samt gör huden klarare och förbättrar dess färg. Masken återfuktar huden under lång tid, upp till 72 timmar. Passar för alla hudtyper.

Gåva till mamma

4. Little Butterfly London Blossoms in Spring Illuminating Day Cream – en klargörande ansiktskräm, pris 480 kr

På Jolie firar vi temaveckan Little Butterfly London, där ett av våra morsdagstips är en av teamets mer okända favoriter: Blossoms in Spring Illuminating Day Cream, en verklig räddare för trött hud! Den till konsistensen lätta och snabbt absorberande ansiktskrämen är mycket behaglig att använda och passar för många ändamål. Den återfuktar effektivt och förnyar huden med hjälp av växtextrakt och vitaminer. Krämen har multiverkande effekt, lugnar stressad hud och jämnar ut hudtonen. Krämen ger en matt yta och täpper inte till huden, vilket gör att den passar bra även för hud som lätt får orenheter. Trygg att använda under graviditet och amning. Mild och behaglig doft.

5. Absolution Le Mascara och Absolution Sweet & Safe Kiss-läppstift, totalpris 605 kr

En mamma som är insatt i naturkosmetik vill definitivt ha det parisiska Absolutions nya mascara i present och nu till våren ett högklassigt matt läppstift i en ny nyans.

Den naturkosmetiska mascaran ger fransarna volym, förlänger och åtskiljer dem med endast några drag med borsten. Hemligheten ligger förutom i den finslipade konsistensen även i den timglasformade borsten, som garanterar ett imponerande resultat. Borstens utformning gör det lätt att applicera färgen, och med hjälp av den kan du nå även de kortaste fransarna i utkanten av ögat. Dessutom har det faktum att mascaran ger ordentligt med volym fått beröm av testteamet! Färgen är klassiskt svart. Läppstiftet Sweet & Safe Kiss, som har utvecklats i samarbete med den franska makeupartisten Christophe Danchaud, skyddar och reparerar läpparna. Den multiverkande kombinationen av växtoljor ger läpparna effektivt näring. Konsistensen, som gör att läppstiftet håller länge, känns behaglig på läpparna och ger ett intensivt, halvmatt resultat. Absolutions tre nyanser av ljusrött och tre nyanser av rött passar perfekt för den starka och självsäkra kvinnan, oberoende av ålder.