Vi har talat mycket om hur viktigt det är med vattenfukt för ansiktet, medan  kroppsvård ofta glöms bort här uppe i Norden. Men nu är det den tiden på året då det är dags att titta närmare på kroppsvård. Vi har valt tre perfekta ekologiska fuktgivande produkter för kroppen, som hjälper huden att förnyas, bli återfuktad, mer elastisk och få en fin lyster. Om du vanligtvis inte brukar använda body lotions och om du tycker tjocka krämer inte absorberas eller de kanske irriterar din hud lönar det sig att testa att använda vattenfuktande produkter på kroppen, händerna och fötterna. Vattenfuktning lugnar hudytan och hjälper huden att sedan lättare kunna ta emot mera vårdande och rikare krämer och oljor. För t ex kruttorra händer och ben är den tjockaste krämen kanske inte den bästa då huden inte kan absorbera den. Börja hudens återupplivning med någon av följande perfekta vattenåterfuktare:

1. Little Butterfly London Scent Of Seas Toning Body Serum – uppstramande kroppsserum

Ett havsdoftande premium-kroppsserum som ger fastare hud och återfuktar effektivt. Serumet, som också passar bra en känslig hud, är ursprungligen menat att användas före och under graviditeten, men passar att användas av alla och när som helst. Supereffektiva växtextrakt, vitaminer och mineraler återställer hudens elasticitet och stramar upp en trött och slapp hud. Vallmofröextrakt ger en jämnare hudton och hjälper till att motverka celluliter, alger förnyar medan grönt och svart kaffe stimulerar huden. Serumet har en mild och fräsch doft, det absorberas omedelbart och huden känns återfuktad, slät och spänstig. Serumet reparerar också effektivt torra händer och fotbotten.

Body lotions

Body lotions

2. Absolution Le Soin Corps – multireparerande kroppsemulsion

Hur kan en så drömlikt lätt konsistens vara så effektiv? Absolutions kroppsemulsion absorberas snabbt och lämnar huden mjuk och slät. Sesamfröolja och sheasmör ger näring åt huden och förnyar den. Emulsionen innehåller rikligt med Omega-3-fettsyror, som reparerar huden på djupet och hjälper huden att återfå sin elasticitet. Huden känns spänstig och välnärd. Använd krämen ensamt eller tillsätt Absolution La Solution+ Fermeté Body Booster-serum för att öka den uppstramande effekten. Den fräscha och milda doften passar även män.

3. Patyka Almond Blossom Body Milk – doftande siden

Vår storfavorit är Patykas återfuktare Almond Blossom med superbra pris-kvalitetsförhållande. Krämen lämnar efter sig en lyxig doft av mandelblomma på kroppen. Den snabbabsorberande konsistensen innehåller aloe vera, sheasmör och aprikosstenolja. Krämen ger en långvarig återfuktning åt huden, den förnyar och motverkar förtida ålderstecken.