Leverfläckar är lokala, bruna eller mörka fläckar, som blir mörkare i solen. De uppstår i allmänhet hos kvinnor till följd av hormonella förändringar och de påverkas av flera inre och yttre faktorer. Det är svårt att helt bli kvitt leverfläckar och därför är förebyggande vård viktigt om man har anlag för pigmentförändringar. Det bästa sättet att skydda sig mot uppkomsten av leverfläckar eller att de mörknar är att skydda huden från solen. Det gör du genom att undvika att vistas i direkt solljus eller alternativt genom att använda naturkosmetiska, fysikaliska solskydd, som reflekterar solens strålar bort från huden. I Jolies sortiment finns även andra naturkosmetiska krämer och smink med skyddsfaktor som hjälper till att skydda huden.

Produkter för hud med pigmentfläckar

Vid behandling av pigmentfläckar är det viktigt att välja klargörande och/eller uppljusande produkter, dock alltid i första hand enligt den egna hudtypen. Med hjälp av naturkosmetika är det möjligt att göra pigmentfläckar ljusare på ett tryggt sätt, bland annat med hjälp av effektiva växtoljor och fruktsyror. På kvällen rekommenderar vi ett klargörande, oljeliknande serum, vars förnyande växtoljor håller huden elastisk och mjuk. Vid regelbunden användning gör de även mörka fläckar i huden ljusare. På morgonen passar ett lättare, klargörande serum bra.

I Jolies sortiment finns hela produktlinjer med lämpliga, klargörande produkter för hud med pigmentfläckar. Dessa produkter kan användas som effektiva kurer. Utmärkta, högkvalitativa och samtidigt vårdande är Ila Spas produktlinje Glowing Radiance, Amalas Brightening-produkter eller Umas produktlinje Ultimate Brightening

Effektiva produkter som behandlar och utplånar pigmentfläckar lokalt är exempelvis Odacité Pa+G Hyperpigmentation Serum Concentrate (Papaya + Geranium) eller Pai Rosehip Oil. Odacités effektiva koncentrat tillsätts som droppar i fuktighetskrämen i samma serie. Vi rekommenderar att du dessutom använder produkter för punktbehandling som lätt peelar huden och gör pigmentfläckarna klarare och ljusare. Patyka Dark Spot Correcting Serum är speciellt framtaget för dig med ojämn hudton. Det hjälper till att dämpa mörka fläckar och gör huden jämnare och klarare.

Perfekta produkter för detta ändamål är till exempel Kypris Moonlight Catalyst eller NUORI Supreme-C Treatment. Produkter för punktbehandling av pigmentfläckar ska användas som kurer. Under och mellan kurerna ska huden omsorgsfullt återfuktas. Det är bra att vara försiktig vid användning av klargörande produkter så att du inte använder flera, för kraftigt peelande eller förnyande produkter samtidigt.

Andra tips för behandling av hud med pigmentfläckar

För att öka effekterna av behandlingen hemma kan du ta en kosmetolog till hjälp. Proffsen har specialprodukter såsom masker och olika typer av peeling för behandling av svåra pigmentfläckar. Det viktigaste sättet att förebygga uppkomsten av pigmentfläckar och förhindra att de mörknar är att undvika solen.