Vi vill presentera en nyhet som skapat en hel del uppståndelse: den perfekta 2in1 ekologiska läpprodukten. Världens behagligaste läppbalm råkar vara ett pigmentrikt läppstift. Alima Pure har lyckats fantastiskt bra med sina första matta läppstift, och Odessa, Iris, Lucy, Stella och Olivia är ett superhäftigt flickgäng. 

Ett fuktigare matt läppstift som passar vintern

Den selektiva ekokosmetikens läppstift innehåller ofta näringsrika och fylliga vegetabiliska oljor och -vaxer, som vårdar läpparna grundligt. Trots detta, kan i synnerhet vaxet kännas svårt att bre ut och ”torrt”, framförallt om hylsan förvarats svalt eller till och med kallt på vintern. Om temperaturen går upp och ner, och vaxet först mjuknar för att sedan igen stelna, kan läppstiftets yta kännas en aning grynig och svår att applicera. Värme mjukar upp vaxet. Ta till exempel en ansiktsbalm, som är i fast form i burken men blir oljig i kontakt med huden. Därför är många av ekokosmetikens matta och hållbara läppstift behagligare att använda på sommaren. Det kan löna sig att värma läppstiften i händerna eller mot läpparna en stund innan de appliceras. Ju oljigare ekoläppstiftens konsistens är desto behagligare känns de på läpparna, men då brukar hållbarheten lida.

Alima Pure Velvet Lipstick

Om du har tyckt att ekokosmetikens proffsläppstift, som t ex Kjaer Weis bullets eller Absolutions Sweet & Safe Kiss, har känts en aning torra på läpparna, prova med att värma hylsan i händerna innan applicering. Ett annat alternativ är en lite oljigare version, som Alimas nya Velvet Lipstick. Velvet är krämigare och innehåller dyrbar och näringsrik havtornsfrö- och avokadoolja. Växtbaserad skvalan hindrar fukten från att avdunsta så läppstiftet känns behagligt hela dagen. Hållbarheten och pigmentet är också helt suveräna. De ekologiska läppstiften innehåller inga plaster eller t ex mikrokristallvax, vilka inverkar på hur de syntetiska läppstiften känns på läpparna och på färgens hållbarhet.

Vilken är din nyans?

De här fem bjuder på mångsidiga och eleganta nyanser för alla tillfällen:

Odessa en fräsch rosa som för tillfället är Jolies mest sålda nyans. Inte för stark eller flashig men fräschar upp ansiktet och passar också bra till vardags.

Iris - sykden här roströda nyansen passar till exempel brunetter och rödhåriga samt höstmänniskor som gillar varma färger.

Lucy - en ljus nudefärg som är närmare beige än rosa. Passar perfekt den som inte brukar använda makeup, den som gillar mörkare ögonmakeup samt den som är mer för en naturligare look. 

Stella - är lik en trendig vinnyans. En underbar mörkröd nyans som piggar upp både till vardags och till fest.

Olivia - en klassisk röd med en underbar klar nyans, som ger läppstiftet en fräsch glöd.

Alima Pure Velvet Lipstick shades 

Alima Pure är världens bästa mineralmakeupserie

Alima Pure är en ekologisk mineralmakeupserie från USA, som blivit väldigt populär världen över. Ett brand som är urbant, modernt och elegant och passar en insatt och krävande konsument, som endast nöjer sig med det bästa för sin hud. Alima Pures produkter är av hög kvalitet, endast ingredienser av bästa kvalitet används i produkterna och inget onödigt tillsätts. De passar även allergiker. Alima Pure är känt för sina vackra och starka färger. Seriens bestseller, både globalt och hos oss på Jolie, är superframgångsrika Satin Matte Foundation. Denna perfekta foundation finns i så många olika nyanser att alla garanterat hittar sin egen rätta. Hos Alima Pure hittar du också en hel del produkter för contouring och highlighting.