Hör hit alla ni som letar efter ekologiska dofter, för här kommer Jolies TOP5 mest sålda parfymer. Finns det en mer klassisk gåva än en parfym och naturliga dofter är verkligen in just nu. Då vi nyligen öppnade Jolie Beauty Shop i nya, flotta Kämp Garden i Helsingfors centrum, var det just ekologiska parfymer de första kunderna frågade efter.

I de klassiska parfymernas syntetiska doftingredienser ingår en hel del onaturligt och kemiskt behandlat material: olika toxiner, bensenderivat, acetater, aldehyder och toluener. Vissa av de här klassas till och med som problemavfall. Ingredienserna i fråga kan förorsaka överkänslighet och påverka nervsystemet och hormonerna. Allt flera av våra kunder har berättat att de av olika orsaker plötsligt inte mera kunnat använda klassiska parfymer.

1. Honoré des Prés Vamp à NY

Honoré des Prés - doftfamiljens personliga och underbara medlemmar har erövrat hjärtan. Jolies mest sålda doft är den tuffa, trendiga, urbana och mycket kvinnliga Vamp à NY, vars berusande cocktail serveras i en New York-inspirerad, take away-mugg av återvunnen papp. För att vara en ekologisk parfym är den väldigt långvarig.

2. Abel Golden Neroli

Golden Neroli är den populäraste av Abels dofter. Av alla Abels doftalternativ är det här den mest blommiga doften, men med en modern och mild touch. I den här mjuka och lätta kvinnliga doften hittar du läcker neroli och matcha-te, ylang-ylang samt sandelträ. Doften är lätt och inte väldigt långvarig på huden.

Honoré des Prés Vamp à NY

Abel White Vetiver

3. Abel White Vetiver

Helhetsintrycket är fräsch ”trädoft”. Först känner man citrus och mynta, sen framträder palmarosa, vetiver och en aning vanilj. Passar dig som gillar eleganta och klassiska dofter och är perfekt både till vardags och till fest. Passar också män.

4. Neal’s Yard Remedies Frankincense

Eau de Parfum Frankincense - doften är mjuk, den lugnar och värmer. Den är en blandning av naturens eteriska oljor, växter och blommor. Doften har en upplyftande inverkan på humöret. I toppnoterna hittar du lime, neroli, bergamot och rosépeppar, i hjärtnoterna känner du frankincense, lavendel och spansk mejram och i basnoterna finns patchouli, vetiverolja, myrra och balsam.

5. Honoré des Prés Love Coconut

Honoré des Prés Love Coconut är en fräscht sensuell och exotisk doft. I den mjuka, somriga doften finns bl a korianderblad och -frön, kokosmjölk och vit ceder.

Bilder: Abel & Honoré des Prés