Årets ansiktsprodukt - Patyka Youth Remodeling Cream Rich Texture

Patykas länge efterlängtade drottningkräm är en klassisk fransk crème. Den fylliga ansiktskrämen är en dröm att smörja in, framtagen med kunskap och skicklighet och passar särskilt torr och mogen hud. Patykas "rika kräm" hjälper då huden behöver extra kraft och vårdande skydd. INCIn innehåller hyalauronsyra med tre olika molekylstorlekar, wakamealgexktrakt och peptider. Den vårdande och närande krämen jämnar ut även djupa linjer samtidigt som den skrubbar bort döda hudceller. Hudens utseende förbättras snabbt efter påbörjad användning.

Årets kroppsprodukt - Neal's Yard Remedies Bee Lovely Body Lotion

Otroligt bra body lotion som behandlar hud som hud; absorberas snabbt, ger näring, mjukar upp och återfuktar under lång tid. Krämens konsistens är fyllig men väldigt smidig och lätt att smörja in. Effektivt återfuktande honung och energigivande eteriska oljor från mandarin och apelsin gör krämen njutningsbar att använda. Från Bee Lovely-produkterna doneras årligen över £10 000 för att rädda bin.

Årets hårprodukt - Less is More Neem Scalp Relieve Shampoo

Kombinationen av hampolja, neem-extrakt och tea tree-olja lugnar känslig hud och lindrar en mängd olika hudproblem, såsom flagning eller klåda. Vildhonung av hög kvalitet vårdar hårbotten och mineralsalterna återställer dess fuktbalans. Rosmarinoljan återger håret en frisk glans och återupplivar det. Sulfatfritt schampo passar bäst för dem som har problem med hårbotten och för fett hårbotten. På köpet får du välbalanserat och luftigt hår med en frisk doft och känsla.

INARI

Årets brand - INARI Arctic Beauty

Det som gör INARI speciellt är innehållet; produkternas INCIn klarar även den mest kritiska granskningen från en ekokosmetikgeek. De aktiva ingredienserna är otroliga och man inte heller sparat på dem. INARI Arctic Beauty är en kombination av tysk-finsk perfektionism, teknisk kunskap och fantastiska naturresurser från Lappland. Produkterna är mycket behagliga att använda. Konsistensen är så pass rik att endast en liten mängd av produkten räcker.

Årets makeupprodukt – Kjaer Weis Lip Gloss

Läppglansen ger en aning färg, har en sofistikerad glans samt en mjuk och behaglig konsistens. De kan användas enskilt eller tillsammans med Kjaer Weis läppennor eller läppstift. Ekologisk ricin-, solrosfrö- och nyponolja återfuktar torra läppar och passar perfekt även som en läppvårdsprodukt. Läppglansen har en mild doft av vanilj. Den mest sålda nyansen hos Jolie är Fascination.

Kjaer Weis Lipgloss

 Oilixia Gummy Cleanser

Årets nykomling - Oilixia Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser 

Gummy Facial Cleanser är trendig, kul, stretchig och fluffig ekologisk rengöringsprodukt, som även tar bort kraftig smink. Konsistensen är en lättanvänd kombination av rengöringsgel, -olja och -balm. Produkten appliceras på torr hud och den klibbiga konsistensen greppar tag i sminket och smutsen samtidigt som den rengör huden på djupet. I kontakt med vatten ändras konsistensen och blir mjölkaktig, vilket gör att produkten enkelt kan sköljas bort. Det australiensiska kakadubäret är en av de bästa naturliga C-vitaminkällorna. Gummirengöringen passar alla hudtyper och innehåller dessutom fenolsyra, som skonsamt exfolierar och mjukgör huden.

Årets redskap – Alima Pure-borstarna

Alima Pures kvalitetsborstar fungerar extremt bra och är otroligt hållbara. Flat Top Brush är den populäraste och lönar sig att använda tillsammans med Alimas mineralpuder då du vill ha en mer täckande finish. Den täta borsten är lämplig för applicering av mineralpuder och ger en halvtäckande eller heltäckande finish. Den kompakta borsten kan också användas för skuggeffekter. Alima Pures borstar är gjorda av högkvalitativ syntetisk Taklon-fiber och passar även veganer.

 Alima Pure

Årets överraskning – Växtfärger

Man pratar så pass mycket om hårfärgers skadlighet, att det finns ett växande intresse för vegetabiliska färger. Cultivator’s Organic Herbal Hair Colors är en naturlig hårfärgsserie av hög kvalitet, som innehåller patenterade färgblandningar av naturligt ljusa till glödande röda, fylligt bruna och intensivt svarta. Seriens växtfärger både täcker bra och har en super hållbarhet. Förutom den vackra nyansen, vårdar Cultivator’s håret och ger en fantastisk glans. Färgerna är halvpermanenta och sköljs gradvis ur håret vid tvätt. Råvarorna till produkterna kommer från Cultivator’s egna ekologiska odlingar. Färgerna är 100 % växtbaserade och tillverkningen har ett kolavtryck på noll.

 Läs mer om Cultivator och växtfärgning här